buzz

한국겨울전통음식 "떡국" 영어레시피

informi 2021. 11. 23. 10:38
반응형

떡국레시피
한국전통요리영어레시피

 

Ddukguk is a bowl of sliced rice cake soup.

떡국은 그릇에 담긴 잘린 떡이 들어간 국물입니다.

It is a traditional Korean dish.

그것은 한국 전통 음식입니다.

Korean usually eat this during the New Year's day.

한국인들은 이것을 보통 새해에 먹습니다.

 

 

재료 및 영양

 

| ingredients and Nutrition

 

80g beef 소고기 80g

550ml water 물 550ml

1 tablespoon of salt  소금 1스푼 

1pkg of Korean rice cakes (20 pieces sliced) 떡 1봉지 (썰은 것 20조각)

1/2 onion or spring onion (양파 반개 또는 파)

 

  토핑

 

| Topping

 

crumbled seaweed 

 김가루

 

Beat eggs and cook in a thin sheet.

Cut into thin strips (about 3cm long)

계란 후라이 (지단)

계란을 깨고 얇은 종이처럼 조리한다.

얇은 줄무늬로 썬다 (3 cm 길이)

 

Korean dumplings

만두

(add dumplings and boil until tender)

(만두 추가시 부드러워 질때까지 끓인다.)

 

떡국 레시피

| Dduk-guk Recipe

1. Put the beef and pour water in to the pot.

냄비에 쇠고기와 물을 넣는다.

2. Boil for 10 minutes.

10분간 끓인다.

3. Add rice cakes and boil about 5 minutes.

떡을 넣고 약 5분간 끓인다.

4. Add onion or spring onion for one to three minutes.

Remove from heat.

파 또는 양파를 넣고 1분~3분동안 끓인다.

불을 끄고 옮긴다.

 

5.Add desired toppings.

원하는 토핑을 더한다.

 

 

반응형